Woestijnzand op Arubadag 1

Woestijnzand op Arubadag Collega Otti Thomas stuurde me vanochtend een mailtje. “Kijk eens, je boek doet het goed op de Arubadag in Nederland.” Gek is het om je ‘kind’ er zo bij te zien liggen zonder dat je er zelf bij bent. Tegelijkertijd spoelt er een warme voldaanheid over me heen. Ja, het klopt, dat is mijn boek dat daar zichzelf ligt te wezen. In Verwegistan liggen de woorden die ik op Curacao over Curacao opschreef te wachten op een lezer die dit land ingetrokken wil worden en meer van ons wil beleven. Of misschien alleen maar even weer wil zijn waar hij of zij eerder was.

Hoe dan ook… in het kader van de huidige ontwikkelingen met onder andere de Bosmanwet waarbij de mensen van mijn land beperkingen opgelegd zullen krijgen om zich te kunnen vestigen in Nederland, lijkt het me een goede zaak dat heel veel mensen boeken van onze bodem gaan lezen…. dan weet je tenminste iets beter wat je uitsluit. En hoeft mijn zoon die over een jaar in Nederland gaat studeren zich misschien iets minder zorgen te maken of hij daar wel welkom is.

Thanks for sharing Otti

One comment on “Woestijnzand op Arubadag

 1. Ger Mar 31,2014

  hi Elo,

  dat is alweer een tijdje terug dat we contact hadden; hoe gaatie?
  met ons gaat het goed; eind volgende maand weer terug naar NL.

  leuk dat Jesse volgend jaar hier komt studeren; als ie wat vragen wil: WELKOM!

  hoop binnenkort al je ‘opgespaarde’ schrijverij te lezen; ben kennelijk ‘druk’ met andere dingen (pre-occupied zal’kmaarzeggen).

  groetjes van ons vanuit Espana,
  Ger

Leave a Reply