Niet denken 1

engel met vinger

Dat is wat er gebeurt wanneer ik aan de tafel ga zitten die geurt naar de zee. Van alles ligt er. Steentjes, schelpjes, verkalkt zeewier en koraal dat door de werking van de zon, de zee en het zand verworden is tot de vorm die ik op het strand vind en oppik. Vanachter die tafel gaan mijn handen als vanzelf aan het werk en ontstaan er uit al die losse stukken nieuwe verbindingen. Het denkende deel van mijn hoofd staat uit en heel vaak ben ik door wat er zich onder mijn vingers vormt blij verrast.

Nog leuker is het om met iemand in gedachten aan die tafel te gaan zitten. Dan tune ik in bij wat die persoon en ik met elkaar delen. Opnieuw zet ik het denken stil en ik kom terecht bij wat ik daarbij voel. Mijn handen worden aangedreven door wat mijn hart opmerkt en ze bewegen. Bijna als vanzelf. En zo ontstond ook deze figuur die ik maakte voor een kanjer van een vrouw. Warmte zit erin verweven, bewondering en kracht. Alle proestbuien van het lachen heb ik er ook in gestopt. Het vingertje van deze ‘engel’ was er zomaar opeens en ik toen ik het zag, schoot ik in de lach. Ja, dat zou ze wel waarderen… deze knipoog naar wat niet kan of mag. Hoezo niet? Echt wel!

Met elk bezoek aan mijn herinneringen vloeien gevoelens terug naar die tafel met steentjes en worden zij omgezet naar ‘iets’ concreets dat ik weg zal geven. Wat bij mij blijft, is de verankering van die gevoelens die de ander met mij heeft gedeeld.

#zeedingen

One comment on “Niet denken

  1. Thea Elfrink Jun 30,2015

    (B)engel!

Leave a Reply