Citroenen

Maar al te vaak is het in het leven zo dat we obstakels tegen komen die onze plannen in de war schoppen. Je hebt haast en alle lichten staan op rood of je hebt een lekke band. In het ongunstigste geval overkomt het je allebei. De rustige dag die je voor ogen had is voordat je je eerste kop koffie op hebt al verandert in een klussenmarathon of de stroom valt uit terwijl jij van plan was je mail eens grondig bij te werken. Shit happens… het zou mooi zijn wanneer we dat zo zouden zien en verder gingen met ons leven, maar daar blijft het vaak niet bij.

De obstakels confronteren ons met weerstand. Want we hadden andere plannen die nu in de soep dreigen te lopen. Dat geeft stress en spanning vooral wanneer we tegen het aangekondigde (on)heil in vast proberen te houden aan de oorspronkelijke planning. Voor je het weet, moet je tandenknarsend toegeven dat de dag de rollen heeft omgedraaid: het is niet langer jouw dag, nee, je bent van haar! En daar kunnen we heel erg lang van balen.

Het zijn de levenskunstenaars die zich maar heel kort storen aan zo’n wig dat tussen hen en hun dag wordt gedreven. Zij registreren het obstakel, accepteren het en werken ermee. Geen gemakkelijke klus en zeker niet eentje die altijd lukt. Groot is dan ook mijn bewondering voor hen die ik het mag zien doen. Zoals deze twee vrouwen op het vliegveld. Vakantiegangers weer op weg naar huis. Hun vlucht had echter onverwacht vertraging. De hotelbus was al weg en ze moesten een paar uur ‘overbruggen’. En dat deden ze zo:

toeristen 2

 

When life gives you lemons… you can make lemonade!

Leave a Reply