Geheugen opgefrist

“Iemand nog iets nodig van de supermarkt?” De vraag komt van mijn lief die aanstalten maakt om te vertrekken. “Ja, after shave graag, klinkt het ergens uit het huis. “Welk merk?” krijgt als antwoord “Maakt niet uit!”. De boodschap wordt genoteerd en dat is dat…

Een paar uur later loop ik de trap op naar boven en zie vanuit mijn ooghoek iets op de trap liggen dat me onmiddellijk het verleden inslingert. Het doosje heeft een kleurencombinatie die ik ergens in mijn geheugen heb opgeslagen en die bijna accuut een herinnering in me wakker maakt. Ik loop terug en pak het op. Zou het?De merknaam klopt maar de font van de letters en het logo van het merk zijn veranderd. Het flesje zelf ook. Dat was in mijn herinnering rond van vorm. Dan schroef ik de dop eraf en is het raak. De depper is er nog en ik sta ineens in de badkamer met mijn vader. Hij staat zich te scheren maar kijkt onderwijl in de spiegel naar mij. Het scheerapparaat trekt hij geroutineerd langs zijn kaaklijn, zijn kin en zijn wangen. Als hij klaar is pakt hij het flesje Fresh-up en drukt onzichtbare stempels op zijn gezicht. Een van die stempels belandt op mijn neus en ik ruik hoe mijn vader ruikt.

Leave a Reply