Kleur in het eierleven

Meestal vergeet ik ze. Ik sta al bij de kassa en kom ergens onderweg in het ontmantelen van de berg in mijn kar en het creeren van een overzichtelijke rij op de kassaband tot de ontdekking dat ik (alweer) geen eieren heb gepakt. Ze staan in de supermarkten vaak aan het einde van een schap opgesteld. Of zijn in een hoek weggewerkt. En als ik er niet aan denk, loop ik ze vaak voorbij. En moet ik ze later alsnog zoeken. Aan de ‘lezer die nu denkt: maak dan een lijstje’ kan ik melden dat dit me ook overkomt wanneer ik een lijstje maak. Die dingen vallen gewoon niet op.

Tot deze week… ik liep in de supermarkt mijn wekelijkse ding te doen toen mijn oog viel op een keurig nette roze stapel. Er zat een dame naast die de stapel nog roziger maakte en ik werd ernaar toegezogen. ‘Wow,’ zei ik. ‘Is dat voor Valentijnsdag?’ De dame begon te lachen. ‘En voor carnaval.’ Ik werd er helemaal bij van en zij was het al want zij mocht de roze dozen stapelen. Ik pakte een roze doos van het rek en zette de vrolijkheid in mijn kar. ‘Dit heeft potentie’, dacht ik. Op naar de regenboogdoos, de groene milieuweek-doos, de gele paasdoos en voor kerst een rode met glitters. Boodschappen doen is ineens een stuk leuker geworden.

Leave a Reply