maatschappelijk

column | Ontsluiting

Dit verkiezingsresultaat is de ontsluiting van de uitsluiting. De rechten van mensen en hoe die zich verhouden tot elkaar en tot universele mensenrechten zijn tot een grote chaotische prut vermalen. Hoe maak je hier weer een eetbare verdraagzame soep van?

Lees verder

column | Het onsportieve Westen

Los van het feit dat ik de inwoners van Qatar alle vrijheden van de wereld gun, schiet het disrespect voor dit overwegend Islamitisch land waar de seculiere vrijgevochten hoek momenteel te gast is mij in het verkeerde keelgat.

Lees verder

column | De dood van een schrijver

De realiteit is echter dat dit niet alleen schrijvers aangaat. Ook ieder ander die een mening heeft of ergens over nadenkt en daar vragen bij heeft, zal lang nadenken voordat die mening, vraag of verwondering wordt geventileerd. Omdat het ‘geweld’ dat erop kan volgen zo hard is.

Lees verder

column | Regels

Je mag een land binnenvallen
Zolang je je maar aan de regels houdt

Je mag met bommen gooien
Zolang je je maar aan de regels houdt …

Lees verder

column | De vrouwen van Afghanistan

Twintig jaar geleden kreeg ik ruzie met een intellectueel toen ik zei dat ik niet geloofde in de inval van het Westen in Afghanistan. “Wat ben jij voor vrouw? Weet je dan niet hoe de mensen en vooral de vrouwen daar moeten leven? …”

Lees verder

column | Curaçao, waar is je hart?

MFK was tien jaar geleden een partij van angst en terreur. Dat trauma is nog niet weg uit de samenleving. Ondanks de zelfreinigende acties van de afgelopen jaren. MFK zou zich daar bewust van moeten zijn. Nu.

Lees verder