Boeken geschreven door Elodie | Herinneringen aan Curaçao

Verhalend fotoboekje dat de schoonheid van het eiland dichterbij brengt.

Cadeauboekje Herinneringen aan Curacao Elodie Heloise
Cadeauboekje Herinneringen aan Curaçao

Het Curaçaogevoel in boekvorm.

‘Herinneringen aan Curaçao’ is een verhalend fotoboek dat de schoonheid van het eiland dichterbij brengt. De foto’s en de korte verhalen in dit boekje zetten Curaçao als een onvergetelijke belevenis neer. Zo zijn de foto’s gemaakt op plaatsen die voor iedereen toegankelijk zijn. De verhalen zijn al wandelend over het eiland ontstaan. Soms met de voeten in het zand, soms al zwetend tijdens een klimtocht, maar altijd vanuit het besef dat de beschreven ervaring iedereen had kunnen overkomen.
‘Herinneringen aan Curaçao’ brengt het eiland, haar bewoners en bezoekers bij elkaar in de verschillende manieren waarop het eiland beleefd kan worden; in het Curaçaogevoel.

Elodie (teksten) en Memento Vivi (foto’s) werkten samen om ‘Herinneringen aan Curaçao’ te kunnen maken.

Elodie heeft haar jeugd grotendeels op Curaçao doorgebracht. Ze was vijf toen ze er de eerste keer voet zette. Curaçao maakte een verpletterende indruk op haar. Ze sloot het eiland in haar hart en wist dat dit de plaats was waar zij thuis hoorde. Ze ging in Nederland studeren en kwam in 2003 terug. In ‘Herinneringen aan Curaçao’ heeft ze haar liefde voor het eiland opgeschreven.