Over Elodie Heloise

Elodie Heloise (1968) woont, werkt en schrijft op Curaçao, het eiland waar zij opgroeide.

Elodie Heloise
Elodie Heloise

Elodie Heloise is schrijver, denker en dichter.

Mens en maatschappij zijn thema’s die haar regelmatig in de pen doen klimmen. Vooral wanneer het haar dushi Korsou aan gaat. Maar haar leitmotiv wordt misschien wel het beste omschreven door een van de karakters uit een roman in wording: Shon Mi.

“Het hogere plan van je leven word je zelden van te voren medegedeeld. Toch is alles wat je bent erin opgenomen. Als losse schijnbaar onverbonden schakels. Het is aan jou die schakels aan elkaar te koppelen opdat je in het mysterie van jouw bestaan de perfectie ontdekt. Dat is waar de ervaring ‘leven’ voor staat.”

Sociaal maatschappelijke thema’s

Veel sociaal maatschappelijke thema’s leerde Elodie Heloise onderzoeken door haar werk voor de Curaçaose media. Tien jaar werkte ze onder andere voor het Antilliaans Dagblad als redacteur en voor de Amigoe als eindredacteur en hoofdredacteur. Verder schreef ze diverse columns voor onder andere radio paradise FM en had zij een rubriek ‘Face in the Crowd’ bij het Antiliaans Dagblad en ‘Uit de kunst’ (For di Arte) bij het Antilliaans Dagblad en de Extra.

Elodie Heloise is de auteur van Herinneringen aan Curaçao (2006) Uitgeverij Memento Vivi, Carnaval op Curaçao (2011) Carib Publishing, Woestijnzand (2012) Uitgeverij In de Knipscheer en Shusu en Sir Raylison (2019) Fundashon Sembra Buki, haar eerste jeugdboek. Diverse bijdragen leverde ze aan boeken van anderen waaronder Kas di Shon, Kas di Pueblo, Curacao Religions en Gods Wijngaard in de West.
Momenteel is zij manager van het culturele centrum Landhuis Bloemhof en werkt zij aan een roman.

Boeken geschreven door Elodie

Kinderboek Shushu en Sir Raylison
Kinderboek Shushu en Sir Raylison
Woestijnzand Elodie Heloise
Verhalenbundel Woestijnzand
Carnaval op Curacao Elodie Heloise
Cadeauboekje Carnaval op Curaçao
Cadeauboekje Herinneringen aan Curacao Elodie Heloise
Cadeauboekje Herinneringen aan Curacao
Te gast in Curacao Elodie Heloise
Reisboek Te gast in Curacao

Houtjesbaai, plasticbaai, glasbaai op Curaçao

Netjes geselecteerd door de stroming, de wind en het soortelijk gewicht werden deze bewijzen van de menselijke aanwezigheid op de wereld teruggegeven aan de vaste wal. Nadat het een tijd doelloos dobberend op de golven had doorgebracht. Vaak lang genoeg om de herkomst ervan niet meer te kunnen ontdekken. Houtjesbaai, plasticbaai, glasbaai… zo was het vroeger. Op Curaçao. Lees verder over de plastic gallery

Bekijk kunstwerken uit de plastic gallery