verhaal | In proces …

“Hou op! Jullie zijn hier alleen maar omdat ik er ben. Dit is mijn verhaal. Ze wil het alleen maar goed doen. Daarom neemt ze haar tijd. Omdat ze mij en, ja zelfs jullie, serieus neemt. En wanneer jullie zo luid zijn kan ze mij niet horen. En dan zal mijn verhaal niet verteld worden. Dus hou op of verdwijn.”

“Ze zal beginnen wanneer ze begint, Dominique.”

“Ze is anders al heel vaak begonnen, shon Mi. Ze moet gewoon eens beginnen echt te beginnen. Pfft.”


“Als ze maar begint bij de belangrijkste persoon in dit verhaal. Dan kan ik best nog even wachten”
“En wie mag dat zijn? Oh laat me raden, je denkt toch niet met jou, Kevin? Laat me niet lachen. No way man.”
“Ik wil je best laten lachen, Wesu, maar je kan er niet omheen dat mijn rol cruciaal is. Daarbij vergeleken ben jij maar een, een, een … figurant. Dat is het woord.”
“Zal ik je even naar de figurantenhemel helpen, snotneus.”
“Agressieve kerel ben je. Daar zal ze ook nog wel over schrijven.”
“Smoel, kleine etter.”


“He toe nou, jongens. Kunnen we het niet een beetje leuk houden. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje toch? Bovendien maken jullie Hannah bang.”
“Ik kan best voor mezelf spreken, Marlon. Daar heb ik mijn aanstaande schoonzoon niet voor nodig. Wanneer gingen jullie eigenlijk trouwen? Of is dat van de baan? Snap ik ook hoor. Zo makkelijk is ze niet. En dat weet Dominique zelf ook heel goed.”
“Mam! Bemoei je er niet mee. Waar was je toen je je wel met dingen moest bemoeien? Nou, nou…? Dus hou je hierbuiten. Je mag al blij zijn als je een uitnodiging voor die trouwerij krijgt.”


“Mag het een beetje minder? Jullie zijn wel erg luid. Ik probeer deze stukken van het bisdom te lezen en ik kan mijn eigen gedachten niet verstaan. Doe maar even alsof je in de kerk zit.”
“Sorry, pastoor Bree. We zijn het gewoon zat hier maar een beetje rond te hangen totdat zij wat gaat doen. We zijn er allemaal klaar voor. Waarom begint ze niet?”


“Omdat ze pas begint als ze begint … blablablabla”
“Kevin! Hou je bek.”
“Chill man, Jezus!”
“Nee, Wesu!”


“Hou op! Jullie zijn hier alleen maar omdat ik er ben. Dit is mijn verhaal. Ze wil het alleen maar goed doen. Daarom neemt ze haar tijd. Omdat ze mij, en ja zelfs jullie, serieus neemt. En wanneer jullie zo luid zijn kan ze mij niet horen. En dan zal mijn verhaal niet verteld worden. en dat van jullie al helemaal niet. Dus hou op of rot op.”


“Rustig Dominique, het is goed. Maak je niet druk.”


“Ik maak me wel druk, Marlon. En laat me. ik heb het recht om me druk te maken.”


“We kunnen niet meer weg. Jammer voor jou. Ze heeft ons verzonnen en rollen gegeven. Dus… “
“Kevin…, kappen.”
“Ach oude man, je kan op je kop gaan staan. En zo goed is ze niet. Wie noemt nou een karakter ‘Wesu’. Dat betekent gewoon ‘bot’, man. Je bent een bot, van een oud lijk.”
“Pastoor Bree, Laat me los! Ik zal hem…”
“Laat maar komen, kom maar op Botje. Kom dan.”


“SHHHT. Stil! Allemaal!”

“He, shon Mi, waarom doe je het licht uit?”

“Omdat, opgewonden standjes, ze begonnen is.”

ETA 2022/2023